Ce inseamna inscriptia 35 pe anvelopa? Și alte răspunsuri despre anvelope.

Inscripția 35 pe o anvelopă indică raportul dintre înălțimea flancului și lățimea acesteia, exprimat în procente. Această valoare, cunoscută și sub denumirea de raport de aspect, sugerează că înălțimea flancului este 35% din lățimea anvelopei. Acest lucru poate afecta confortul dar duce la o stabilitate și manevrabilitate mai bună în timpul condusului.
Mai multe anvelope pe 3 rafturi care exemplifica ce inseamna inscriptia 35 pe anvelopa

Ce înseamnă inscripția 35 pe anvelopă? (Detalii)

Daca te-ai întrebat vreodată ce inseamna inscriptia 35 pe anvelopa

Raportul de aspect este un parametru important în construcția anvelopei, influențând performanța și aspectul acesteia. Inscripția 35 indică faptul că anvelopa are un flanc mai scurt în comparație cu lățimea sa, rezultând un profil mai jos. Acest lucru se traduce printr-o stabilitate crescută la viteze mari și o manevrabilitate mai bună, dar poate afecta și confortul călătoriei.

Exemplu de interpretare a inscripției: Dacă o anvelopă are inscripția 225/35 R18, asta înseamnă că lățimea anvelopei este de 225 mm, iar înălțimea flancului reprezintă 35% din această lățime, ceea ce este aproximativ 78,75 mm.

Avantajele anvelopelor cu inscripția 35

 1. Manevrabilitate Superioară: Profilul mai jos oferă un centru de greutate redus, îmbunătățind manevrabilitatea la viteze mari și în viraje. Legat de întrebarea ce înseamnă inscripția 35 pe anvelopa, acesta este cel mai mare avantaj.
 2. Aspect Estetic: Anvelopele cu profil scăzut sunt adesea preferate pentru aspectul lor sportiv, adăugând un stil agresiv mașinii.
 3. Răspuns la Direcție: Flancul mai scurt oferă un răspuns mai rapid la mișcările volanului, îmbunătățind agilitatea mașinii.
 4. Stabilitate la Viteze Mari: Profilul jos și rigiditatea mai mare a flancului reduc deformarea la viteze mari, oferind stabilitate crescută.

Dezavantajele anvelopelor cu inscripția 35

 1. Confort Redus: Flancul mai scurt absoarbe mai puțin șocurile de pe drumuri accidentate, ceea ce duce la un confort mai scăzut. Legat de întrebarea ce înseamnă inscripția 35 pe anvelopa, acesta este cel mai mare dezavantaj.
 2. Risc de Deteriorare: Anvelopele cu profil scăzut sunt mai vulnerabile la impacturi cu borduri sau gropi, putându-se deteriora mai ușor.
 3. Aderență în Condiții Adverse: Pe drumuri acoperite cu apă sau zăpadă, anvelopele cu profil scăzut pot oferi mai puțină aderență datorită suprafeței reduse de contact.
 4. Uzură Mai Rapidă: Tensiunea crescută asupra flancului și banda de rulare poate duce la o uzură mai rapidă a anvelopelor.

Cum să decizi dacă anvelopele cu inscripția 35 sunt potrivite pentru mașina ta

Există foarte mulți factori care trebuie considerați când vrem să alegem anvelopele ideal.

 1. Stilul de Condus: Dacă preferi un stil de condus sportiv, cu manevrabilitate sporită, anvelopele cu raport de aspect 35 pot fi potrivite.
 2. Tipul de Drumuri: Dacă conduci adesea pe drumuri netede și fără multe gropi, aceste anvelope pot funcționa bine. Pentru drumuri mai accidentate, ar putea fi mai potrivite anvelopele cu flancuri mai înalte.
 3. Confort: Dacă confortul este o prioritate, anvelopele cu profil mai înalt pot oferi o experiență mai plăcută la condus.
 4. Estetică: Dacă aspectul sportiv al mașinii este important, aceste anvelope pot îmbunătăți aspectul general.

Evaluarea raportului de aspect este importantă pentru a alege anvelopele care se potrivesc cel mai bine nevoilor și preferințelor tale.

Rezumat Articol

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked